Alla inlägg den 27 maj 2009

Av Granberg m.fl - 27 maj 2009 20:25

Hela Barn påverkar!


Idag är två representanter (Britta o Leif) för Nätverket Hela Barn i Sverige, i Genéve och bevakar mötet mellan FN:s Barnrättskommitté och den svenska regeringsdelegationen ang Sveriges eferlevnad av Barnkonventionen idag den 27 maj 2009.


Nätverket Hela Barn i Sverige har skickat en rapport till Barnrättskommittén i december 2008 ang lagen som förbjuder barn under åtta år tillgång till alternativ- och komplementärmedicinsk behandling i Sverige. Vi har också deltagit på möte med Barnrättskommittén i Geneve i februari 2009 och skickat ytterligare en skrivelse till kommittén i april 2009.


På dagens möte så lyfte Barnrättskommittén frågan om att Sverige förbjuder barn under åtta år rätten till alternativ- och komplementärmedicin med den svenska regerinsgdelgationen. Det var ett stort framsteg att kommittén lyfte frågan inför den svenska regeringsdelagtionen - det är precis det som vi har jobbat för att åstadkomma!


Nu hoppas vi att frågan finns med på den lista av rekommendationer som Barnrättskommittén skickar till Sverige i juni.


Barnrättskommitténs uppmärksammande av frågan om en lagändring för alla barns rätt till alternativ undersökning, vård och behandlling är mycket betydelsefullt i det fortsatta påverkansarbetet!


Läs mer och bli medlem i nätverket på www.helabarn.se

Ovido - Quiz & Flashcards